Allergi

Eftersom jag i hela mitt liv varit pälsdjursallergiker med både rinnande näsa, kliande ögon och astma så har det aldrig fallit mig in att jag någonsin skulle kunna gosa med en katt, ännu mindre kunna leva med en i hemmet.

När jag i början av 2005 sedan hörde talas om att den Sibiriska katten skulle vara mer allergivänlig än andra katter av min bästa kompis, och hon berättade att hennes bror som är allergisk hade en sådan katt fnös jag bara och sa att - det fungerar aldrig på mig!

Till slut så beordrade hon mig nästan att åka dit och testa i alla fall, då hon vet att både jag, min man och våra barn är kattälskare och det är det bästa som hänt mig. Jag körde näsan i deras stora härliga hankatt och det enda som hände var att jag fick katthår i näsan =)

Trots detta så vågade jag ändå inte tro att det var möjligt, så blev jag rekommenderad att kontakta Nikopejas uppfödning i Sundsvall, Eva Gunnarsson som då hade kattungar för tillfället. Jag fick åka dit och hälsa på och efter över en timme i ett rum fullt med kattungar så kände jag fortfarande inte av min allergi. Ändå var jag skeptisk - jag visste ju hur allergisk jag var, så detta kunde inte vara sant!!!

Tack vare Eva fick jag chansen att prova ordentligt under en lång period, och till slut vågade jag tro på detta mirakel!! Då Evas kattungar redan var sålda, så berättade hon att Salikons uppfödning hade 2 små kattpojkar som var till salu och eftersom jag bestämt mig för en hankatt så var det ju helt perfekt. Jag kontaktade Katrin Lundgren och fick komma och titta på dem, och vi föll pladask för den allra finaste pojken- Salikons Abbe af Happy Saints - Vår underbare Lotus som kom till oss i mars 2007! För mig så är detta fortfarande som en helt overklig dröm !!!

Nu sex år senare går allting fortfarande så bra att vi har tre Sibiriska katter i vårt hem, och jag har till och med startat egen uppfödning. Helt utan problem klarar jag alltså även av att ha kattungar hemma och det är helt underbart <3

Tyvärr så klarar inte alla allergiker av dessa katter, utan allergi är väldigt individuellt. Man måste prova själv och avgöra om man törs ta chansen. På www.sibiriskkatt.nu finns det information om hur man kan komma i kontakt med testhem över hela landet. Jag lovar - det är värt ett försök!!