Fakta om Lotus
(Kastrat)

Namn: CH & PR S*Salikons Abbe af Happy Saints - men vi kallar honom för Lotus.
Anledningen till namnvalet är att han påminner om ett LOdjur, han är vår lille TUSs,
han spinner som en Lotus-bil och är enligt vår dotter Maya vacker som en Lotusblomma =)

Lotus trivdes inte som innekatt, och eftersom min mamma bor precis vid skogen så fick han flytta dit sommaren 2010, där han varit kung i huset och kunnat få gå ute, och han har varit ett enormt sällskap till min mamma som bor ensam. Då hon 2014 kände att hon inte orkar ha kvar huset, var Lotus hennes största sorg över det faktum att behöva flytta till lägenhet, men tack vare Lina, Daniel, Linn och Aina som givit Lotus ett nytt hem där han får sin frihet så blev det ändå jättebra! Tack snälla familjen Jönsson för att ni ger Lotus det fina hem och uteliv han förtjänar och det är underbart att se att han fortfarande får må som den kung han är <3 Åter igen händer det som inte får ske, i september 2016 hittar familjen Lotus påkörd och död i diket utanför huset där de bor :( Vila i frid älskade "Totus-potus-finkissen". Jag vet att han var otroligt omtyckt av sin familj och han fick i alla fall ett liv i frihet som han älskade <3

Född: 2006-12-29 och kom till oss 2007-03-23

Färg: ds 09 23 - Röd Silver Tigré med vitt

HCM
testad med normalt hjärta: 2007-12-04, 2009-03-31, 2011-11-29 och 2015-03 16      

Fiv och FeLV testad utan anmärkning

2008-04-08 Lotus blev i dag kastrerad och vi ser med glädje fram emot att få njuta av honom som mysig kastrat i många år framöver! 

Däremot så är han pappa till 9 småttingar som föddes under våren/sommaren 2008 (se dem under avkommor)

Avkommor

Lotus Fotoalbum      

Stamtavla

Lotus 

Beskrivning
Han är en katt med ett otroligt stabilt psyke, det är inte mycket som får honom att rygga. Han älskar att vara med oss hela tiden och följer oss var vi än går och är otroligt nyfiken. Allt nytt som gör entré i vårt hus inspekterar han blixtsnabbt - vare sig det är nya saker eller människor! Han har lite problem när vi är i olika rum, för då vet han inte vem han ska välja att vara med - eller om någon är uppe och någon nere så ligger han ofta mitt i trappan för att ha full kontroll. I sommarstugan mår han som allra bäst där han får springa fritt och leva ett riktigt kattliv i frihet.

Han vill gärna bestämma själv och gillar inte att bli fasthållen i knäet, men däremot kommer han alltid på sina egna villkor och ligger gärna och spinner högt och gosar i sängen med oss!
 

Mamma: S*Salikons Bianca Pappa: Piotre Fiodorovich Della Niva
 
Syskonen i Madicken kullen:
Brorsan Sasso
 
Systrarna Gosan och Madicken