Fakta om Moira

Namn: GIC S*Nikopeja´s Moira Kasianovna - och vi kallar henne för Moira rätt och slätt eftersom vi direkt tyckte att det var ett vackert namn åt en vacker tös!

Moira har egentligen alltid velat vara ensamkatt, och det visade hon ganska tidigt genom att vara sur och tvär mot de andra katterna. Tyvärr fattade inte jag det utan kämpade på år efter år, bara för att hon är min hjärtekatt, och provade bl.a. att omplacera Nessa i hopp om att det skulle funka bättre mellan katterna hemma. Men till slut när Moira nästan var 5 år insåg även jag att varken Moira eller de andra katterna mådde bra av att bo under samma tak, och efter mycket vånda och sömnlösa nätter beslutade jag att jag måste lägga mina känslor åt sidan, och att hon skulle må bättre av att få flytta.

Tack vare att en av mina bästa kompisar längtade efter katt igen blev beslutet mindre jobbigt, eftersom Moira då fick chansen att flytta hem till dem. Hon visade redan första dygnet att hon stortrivdes och katterna hemma blev också mer tillfreds, så jag vet inom mig att beslutet var rätt även om det var fruktansvärt svårt. Tack snälla Birgitta och Li för att Moira får ett så bra hem hos er <3 där jag vet att jag får fortsätta träffa henne! Efter sin tredje kull, varav den sista hemma hos Birgitta och Li så har hon nu övergått i deras ägo! Tack snälla för att ni tog så väl hand om Fruktkullen :-) 
 

Född: 2007-11-11 och flyttade in hos oss 2008-02-03

Färg: ny 09 24 - Svart Golden Spotted med vitt

HCM testad med normalt hjärta: 2009-05-26, 2010-11-23, 2013-02-04, 2014-12-02

Fiv och FeLV testad utan anmärkning

Blodgrupp: A eller AB, ej bärare av b (testad via dna)  

Ej bärare av PK genen

Avkommor : Dygnskullen, Mytologikullen , Fruktkullen 

Moiras Fotoalbum

Stamtavla

Moira 

Beskrivning
Moira visste redan från början var skåpet skall stå! Redan första dagen hemma hos oss så visade hon att hon är en tuffing trots sin söta och näpna uppsyn!  Hon är vacker som en prinsessa och charmar alla som kommer i hennes väg med sina gröna vackra ögon! Hon är familjens goskatt och älskar att ligga i knäet och kela. Varje natt kommer hon till sängen och ger sig inte förrän man vaknar och kliar henne tills hon somnar!! Hennes beteende är väldigt hundlikt och i sommarstugan följer hon oss varje steg vi tar, även om vi går på en längre promenad! 

 

Mamma: CH S*Nikopeja´s Gemma Pappa: CH RUS*Kasian Dostoyanie Sibiri
 
Syskonen i samma kull:
Brorsan Moishe och Mordekai