Fakta om Nessa
Eftersom Nessa och Moira inte alls kom överens så fick Nessa flytta till Marie Holmberg SE*Sessan´s med familj som foderkatt i december 2010. När blomkullen flyttade i februari 2012 övergick ägarskapet till dem. Tyvärr så funkade inte Nessa med andra katter där heller, så hon fick ännu en gång flytta men denna gången för att bli ensam älskad drottning <3

Den 3/8 2016 försvann Nessa från sitt hem utanför Kramfors, hon var vid försvinnandet 8 år 5 månader. I juni samma år hade hon konstaterats ha extra kammarslag på sitt hjärta vid ett rutinmässigt HCM-test dock inga tecken på HCM. De två veterinärer som undersökte henne i samband med HCM-testet rekommenderade vidare utredning och åtgärd då hon gått ner i vikt, hade hårda "påverkade njurar" samt reagerade med smärta vid palpering. Nessa utreddes och rakades kort därefter och därför var Nessa lejon-rakad vid försvinnandet. Hon observerades den 6/8 men är tyvärr efter det försvunnen utan spår.

Namn: IC S*Nikopeja´s Nessa Kasianovna - och hon kallas för Nessa som betyder mirakel på hebreiska - och det är just precis vad hon är!
 

Född: 2008-03-02 och flyttade in hos oss 2008-05-25

Färg: w - Vit (utseendemässigt) men troligen genotypiskt blå eller svart eftersom ingen kattunge i hennes första kull var med rött. Hon är bärare av det solida anlaget och dilution.

HCM testad utan tecken på HCM: 2009-11-10, 2011-08-10, 2012-05-08, 2013-05-20 och
2016-06-21

Fiv, FeLV testad negativ  

Blodgrupp:
AB (testad via blod) 

Att avla med vita katter kräver en viss varsamhet då det finns risk för ärftlig dövhet kopplat till genen för den vita färgen. Enligt SVERAKs och FIFes regler krävs inget mer än egentligen en "pingeltest", men i många andra förbund och länder krävs en mer avancerad test som innebär i princip ett EEG under det att katten är sövd. På så sätt upptäcks om katten har en hörselnedsättning eller ej, inte enbart om den hör eller inte. Denna test kallas för BAER-test och utförs i Sverige bl.a på djursjukhuset i Strömsholm.
Nessa BAER-testades 1 augusti 2008 utan anmärkning, liksom också hennes mor Irina och mormor Tania testats tidigare.

Avkommor hos oss :Flodkullen,  Blomkullen   och sedan en kull hos SE*Sessan´s 

Nessas Fotoalbum

Stamtavla

Nessa 

Beskrivning
Nessa är ett busfrö utan dess like och härjar runt i huset som om hon äger världen! Hon vande sig snabbt vid de andra katterna och även Lotus som var lite avvaktande i början har blivit en riktigt rolig kompis - fast nästan lite väl närgången i bland anser Nessa, som inte alls gillar när han trycker ner och tvångstvättar henne! Då skriker hon i högan sky tills han tycker att hon är ren och fin =) Moira vill gärna visa att hon bestämmer men Nessa anser att de är två om den saken, så ibland är det strid om vem som ska ligga högst i klösträdet. Tyvärr så eskalerade detta då Moira fick sin första kull och sedan dess var ingenting sig likt mellan tjejerna, och efter många nätters funderande och vånda så insåg jag att både Nessa och Moira skulle må mycket bättre av att inte längre bo under samma tak.

Oss människor kände hon sig trygg med redan från första stund och när hon väl har tid ligger hon gärna i knäet och kurrar....Trots att hon är söt som socker så har hon visat sig vara en katt med skinn på nosen och riktig "kattityd". Vid 5 månaders ålder fångade hon t.ex sin första egna mus och var mäkta stolt!!!

 

Mamma: IC Irina vom Bernsteinzimmer Pappa: CH RUS*Kasian Dostoyanie Sibiri
 
Syskonen i samma kull:
Brorsan Noah Systrarna Neela
Nurit och Nessaya