Om oss/kontaktuppgifter:

Vi är en familj i Sundsvall som består av 2 vuxna, 3 barn (varav två utflyttade) och våra Sibiriska katter!

År 2007 öppnades denna underbara värld för mig, och genom åren har jag grottat ner mig riktigt i rasen och försöker hålla mig så uppdaterad som möjligt när det gäller katternas linjer och vad som finns bakom varje katt då det gäller hälsa hos släktingar i stamtavlan.

Jag avlar i första hand på katter med friska linjer (vad man vet idag, men då det är levande varelser kan man aldrig garantera att det inte dyker upp något oförutsett) och temperament, och blir katterna snygga nog för att gå bra på utställning är det en bonus. Men det är inte det viktigaste. Jag gillar själv att ställa ut, men tummar inte på hälsan för att få fram "best in show" katter i min uppfödning, utan det viktigaste är att katterna blir sunda, friska och trevliga familjemedlemmar. Jag HCM testar mina avelskatter enligt rasens hälsoprogram, och jag fortsätter testa dem upp till 7-8 års ålder.

Jag fick tidigt höra att de Sibiriska katterna är beroendeframkallande, vilket är helt sant, och att det är lätt att "katta ner sig". Katterna är dessutom inte flockdjur utan trivs bäst ensamma, eller i mindre grupper. Därför har vi ibland av olika orsaker valt att låta några av våra katter bo hos fodervärdar. Läs gärna mer om våra underbara katter på deras egna sidor!

Stamnamnet S*Lince´s valde jag för att ordet Lince (uttalas Lintje) betyder lodjur på italienska, och eftersom Lotus, vår första sibbe, delsvis är döpt efter ett lodjur och hans pappa kommer från Italien tyckte jag att det passade bra! Vi har spunnit vidare på det italienska temat även då vi ska döpt våra kattungar=)

Hösten 2022 kastrerades Livia och därmed lägger vi uppfödningen på is under obestämd framtid eftersom vi inte har någon fertil katt längre. Vi gläds åt alla fina avkommor som vi får följa, och även åt Livia som gör dagarna roligare här hemma med alla sina upptåg <3

Under vintern 2008/2009 gick jag genom min kattklubb på kurs, och i juni 2010 då min första kull blev registrerad så skrev jag provet och blev därmed Diplomerad Sverak uppfödare. Jag har gått PawPeds kurs G1 hösten 2010.

Kontaktuppgifter:

Christina "Kicki" Eriksson
Sundsvall

Tel mobil 072-357 86 57 

e-mail: kicki (at) lince.se
 

Här är människorna i familjen Eriksson
 

KickiLasse
Matte och husse -Kicki och Lasse

 

Barnen
Lillhusse Emil, stora lillmatte Sofia som nu bor i Linköping och pluggar och lillmatte Maya julen 2012

 

 
 
Huset där vi bor!